Kajak på Esrum Sø

Friluftsopplevelser

Foto: Tine Uffelmann

Opplev kysten av Nordsjælland med lokale. Kast deg i bøljan blå. Kjenn spenningen sitre i kroppen når du suser over vannet. Opplev nordkysten og den flotte naturen fra sjøsiden. Her ligger alt til rette for en fantastisk dag ved vannet.

Langs nordkysten finner du brede, hvite sandstrender med flotte bademuligheter, for eksempel ved Hornbæk, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder gir de høye skrentene en vakker utsikt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngkledde koller.

Ved Hundested møter det barske Kattegat den roligere Isefjorden og Roskildefjorden. Opplev det hele fra sykkelsetet langs Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største innsjøer, Arresø og Esrum Sø, ligger også i Nordsjælland. Her kan du padle i kano eller kajakk, fiske og hygge deg med å se på det rike fuglelivet. Benytt deg av de fine grillplassene langs Esrum sø, og stevn ut på Arresø med den sjarmerende M/S Frederikke. 

Gribskov er Danmarks nest største skog og et unikt naturområde med innsjøer, myrer, enger og koller som nå er del av nasjonalparken Kongenes Nordsjælland. Skogen er et skattkammer av naturopplevelser. Hva med en overnatting ute i det fri, under overbygg eller i telt? På denne siden får du massevis av inspirasjon til naturopplevelser.

Ved Hundested møder det barske Kattegat den blidere Isefjord og Roskilde Fjord. Oplev det hele fra cykelsadlen ad Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største søer, Arresø og Esrum Sø, ligger i Nordsjælland. Her kan du ro i kano eller padle i kajak, fiske og nyde det rige fugleliv. Benyt de gode grill-pladser langs Esrum sø, og stævn ud med den charmerende bådfart M/S Frederikke på Arresø. 

Gribskov er Danmarks næststørste skov og et enestående naturområde med skovsøer, moser, enge og bakkede overdrev og nu del af nationalpark Kongernes Nordsjælland. Skoven er en guldgrube af naturoplevelser. Hvad med en overnatning i det fri, i shelter eller på teltplads? Få masser af inspiration til oplevelser i naturen her på siden.

Opplev det vakre Nordsjælland på sykkel

Kongenes Nordsjælland er helt konge for syklister.  I denne regionen finner du et stort nettverk av sykkelruter: Langs Slottsruten kan du oppleve havet og innsjøene – og slottene, selvsagt.

Fiske på Nordkysten

Sjællands Nordkyst byder på fantastisk fiskeri i mange former. Ved den over 100 km lange kyst, kan du fiske efter de eftertragtede havørreder, tage med en kutter ud efter torsk eller bruge tid sammen med familien eller venner i put and takes eller på de mange havne og moler.

Golf

Marinaer

Turforslag i Nordsjælland

Naturområder, skoger og sjøer

Nordsjælland innbyr til mange slags aktiviteter både på land og i, på og under vann

Opplev kysten av Nordsjælland. Kast deg i bøljan blå. Kjenn spenningen sitre i kroppen når du suser over vannet. Opplev Nordkysten og den flotte naturen fra sjøsiden. Her ligger alt til rette for en fantastisk dag ved vannet, og du kan også  utfordre deg selv og prøve forskjellige typer utendørssport. Naturfitness, klatrebaner og guidede turer. Kongenes Nordsjælland har en utendørsaktivitet for deg, enten du foretrekker å sykle, padle kano eller kajakk, spille golf eller surfe.  

Til havs

Opplev Nordsjælland fra sjøsiden, enten i kano/kajakk, på surfebrett, med vind i seilene eller til knes i vann med en fiskestang i hendene. Her er det mange muligheter for å leve livet ved sjøen.

Aktiv i naturen

Nordsjælland byr på utfordringer for alle, og innenfor alle former for utendørssport. Bli med ut og klatre i trærne, gjør fitness i naturen eller ta deg en rundtur med terrengsykkel.

Hager og parker

Foto: Tine Uffelmann