Kajaksejler

Friluftsopplevelser

Foto: Daniel Overbeck

Opplev kysten av Nordsjælland med lokale. Kast deg i bøljan blå. Kjenn spenningen sitre i kroppen når du suser over vannet. Opplev nordkysten og den flotte naturen fra sjøsiden. Her ligger alt til rette for en fantastisk dag ved vannet.

Langs nordkysten finner du brede, hvite sandstrender med flotte bademuligheter, for eksempel ved Hornbæk, Dronningmølle og Tisvildeleje. Andre steder gir de høye skrentene en vakker utsikt over Kattegat, som ved Gilbjerg Hoved og Heatherhills lyngkledde koller.

Ved Hundested møter det barske Kattegat den roligere Isefjorden og Roskildefjorden. Opplev det hele fra sykkelsetet langs Nordkyststien, rute 47. Danmarks to største innsjøer, Arresø og Esrum Sø, ligger også i Nordsjælland. Her kan du padle i kano eller kajakk, fiske og hygge deg med å se på det rike fuglelivet. Benytt deg av de fine grillplassene langs Esrum sø, og stevn ut på Arresø med den sjarmerende M/S Frederikke. 

Gribskov er Danmarks nest største skog og et unikt naturområde med innsjøer, myrer, enger og koller som nå er del av nasjonalparken Kongenes Nordsjælland. Skogen er et skattkammer av naturopplevelser. Hva med en overnatting ute i det fri, under overbygg eller i telt? På denne siden får du massevis av inspirasjon til naturopplevelser.

Marinaer

Turforslag i Nordsjælland

Golf

Naturområder, skoger og sjøer

Nordsjælland innbyr til mange slags aktiviteter både på land og i, på og under vann

Opplev kysten av Nordsjælland. Kast deg i bøljan blå. Kjenn spenningen sitre i kroppen når du suser over vannet. Opplev Nordkysten og den flotte naturen fra sjøsiden. Her ligger alt til rette for en fantastisk dag ved vannet, og du kan også  utfordre deg selv og prøve forskjellige typer utendørssport. Naturfitness, klatrebaner og guidede turer. Kongenes Nordsjælland har en utendørsaktivitet for deg, enten du foretrekker å sykle, padle kano eller kajakk, spille golf eller surfe.  

Til havs

Opplev Nordsjælland fra sjøsiden, enten i kano/kajakk, på surfebrett, med vind i seilene eller til knes i vann med en fiskestang i hendene. Her er det mange muligheter for å leve livet ved sjøen.

Aktiv i naturen

Nordsjælland byr på utfordringer for alle, og innenfor alle former for utendørssport. Bli med ut og klatre i trærne, gjør fitness i naturen eller ta deg en rundtur med terrengsykkel.