Tisvildeleje

De beste destinasjonene

Opplev byene i Nordsjælland langs Den danske rivieraen

Langs den danske rivieraen finner du mange marinaer og livlige havner der du fritt kan besøke fiskeriene.

Helsingør

Helsingør er en kulturby med en innholdsrik historie. Byen er verdenskjent for Kronborg, Shakespeares Hamlet og øresundstollen, som var grunnlaget for byens velstand i over 400 år.

Hornbæk

En liten perle av en by der en herlig blanding av kulturturister, jetsettere, barnefamilier, idrettsfolk, seilere og lokale samles året rundt for å nyte livet, hverandre og byens mange tilbud. Det er balsam for kropp og sjel.

Humlebæk

Humlebæk er kanskje mest kjent for å huse et av verdens beste kunstmuseer, nemlig Louisiana – Museum for Moderne Kunst.

Hillerød

Med Frederiksborg slott som historisk landemerke, Danmarks nest største skog Gribskov som nabo og et blomstrende handelsliv i sentrum er Hillerød det perfekte utgangspunktet for å oppleve både kultur, natur og shopping.

Fredensborg

Fredensborg er en hyggelig by som har vokst opp rundt slottet med samme navn. I byens gågate Jernbanegade finner du flere spesialbutikker.

Gilleleje

Gilleleje ligger i Gribskov kommune ved Gilbjerghoved, Sjællands nordligste punkt. Byen har klart å bevare en stor del av den opprinnelige fiskerlandsbyens små, idylliske gater og gamle hus med stråtak.

Tisvildeleje

Vestover fra Tisvildeleje – ikke langt fra Danmarks femte største skog Tisvilde Hegn – strekker det seg en kilometerlang, hvit og barnevennlig sandstrand med rent vann, sanddyner eller «klitter» og trær.

Rågeleje

Klassisk strandpromenade med ikoniske badehus og det blå, blå havet. Rågeleje er en av de historiske badebyene på nordkysten.

Dronningmølle

Herlig, familievennlig sandstrand og spennende severdigheter. Mellom Hornbæk og Gilleleje strekker Dronningmøllebukten seg i en slak bue med en vidunderlig lang, familievennlig badestrand.

Liseleje

Badeby med romantisk sjarm, hyggelige kafeer og en fin naturlekeplass.

Frederiksværk

Fra kanoner til kanalidyll. Frederiksværk er oppkalt etter Frederik den 5., og byen vokste opp rundt kongens industri og kanonstøperiet Gjethuset, som nå er byens store kulturhus.

Hundested

Midt mellom hav og fjord og med en av Nordsjællands beste badestrender som nabo ligger den idylliske havnebyen Hundested.