Cykel gennem Frederiksborg slot

Opplev det vakre Nordsjælland på sykkel

Foto: Daniel Overbeck

Kongenes Nordsjælland er helt konge for syklister.

 

Langs Slottsruten kan du oppleve havet og innsjøene – og slottene, selvsagt. Besøk små kystbyer der hus med stråtak omgitt av brostein og stokkroser tar deg tilbake i tid.

I denne regionen finner du et stort nettverk av sykkelruter: Langs Slottsruten kan du oppleve havet og innsjøene – og slottene, selvsagt. Besøk små kystbyer der hus med stråtak omgitt av brostein og stokkroser tar deg tilbake i tid. Nyt roen langs Kystruten, som byr på hvite sandstrender og fristende bølger. Eller bruk pedalkraften til å ta deg innover i landet, til de dype, fredfulle skogene langs rute 105 og 110 – og til nasjonalparken Kongenes Nordsjælland, som står på UNESCOs verdensarvliste. Alle kan dra på sykkelferie i Nordsjælland. Du kan leie eller låne en sykkel der, eller ta med din egen hjemmefra. Sykling er en av de beste måtene å tilbringe ferien på.

Sykkelruter i Kongenes Nordsjælland

Nordsjælland har mange fantastiske sykkelruter. Her har vi samlet noen av de beste.

Louisiana-ruten

Længde: 25 km   Sværhedsgrad: Let Oplev det moderne Nordsjællands kunst og arkitektur set fra cyklen.

Slotsruten

Længde: 75 km Sværhedsgrad: Medium   Cykeltur igennem landskaber skabt til datidens kongejagter.

Kroneruten

Længde 135 km Sværhedsgrad: Svær Cykelruten er for dig som vil se slotte, fiskerbyer og strande.

Nordkyststien rute 47

Længde: 65 km  Sværhedsgrad: Medium    Kør på cykel gennem små hyggelige kystbyer med rig mulighed for at tage en dukkert.

Parforce Cykelrute 105

Længde: 15 km | Sværhedsgrad: Let. Kør på cykel fra Frederiksborg Slot forbi Badestueslottet, ud i Parforcejagtlandskabet forbi Nødebo til midten af stjernen. Cykl ud fra midten af stjernen af Pælevej på vej tilbage mod Hillerød.

Parforce Cykelrute 110

Parforce Cykelrute 110: Længde: 10 km | Sværhedsgrad: Let. Kør på cykel fra Frederiksborg Slot ud i Parforcejagtlandskabet af Kongevejene til midten af Kongestjernen med kompasstenen i midten. Cykl gennem Barokhaven på vej tilbage til slottet.

Sykkelruter i Kongenes Nordsjælland

Foto: Tine Uffelmann

Mountainbike ruter i Nordsjælland

Foto: VisitNordsjælland

Praktisk info til sykkelferien i Nordsjælland

Det er flere ting du bør tenke på når du skal ta deg rundt på sykkel. Vi har samlet en del nyttig informasjon her.

Sykkelutleie

Hvis du har lyst til å oppleve Nordsjælland, er det gode muligheter for å leie eller låne sykler i området. Flere sykkelforhandlere har sin egen utleievirksomhet med rimelige priser. Her finner du også dyktige mekanikere som kan bistå med reparasjoner på leid, lånt eller egen sykkel.

Regler, tips og triks til sykkelturen

Det er flere ting du bør tenke på når du skal ta deg rundt på sykkel.

Service og reparation af din cykel på ferien

Foto: VisitNordsjælland

Camping, B&Bs og badehoteller til cykelferien

Planlægger du en længere cykeltur eller cykelferie i Nordsjælland, så se vores samling af overnatningssteder. I Nordsjælland er der en lang tradition for Bed & Breakfasts og badehoteller, der findes mange muligheder langs kysten, men også i de historiske skovområder. Derudover finder du flere hoteller med gourmetmad og spafaciliteter, hvis du skal på en luksuscykeltur. Cykler du med teltet på cyklen kan du overnatte på en af de mange campingpladser. Går din cykelferie igennem Helsingør, kan du overnatte på det cykelvenlige hotel Sleep2Night

Finn overnatting for sykkelferien

Foto: Hotel Villa Brinkly