Cykel gennem Frederiksborg slot

Opplev det vakre Nordsjælland på sykkel

Foto: Daniel Overbeck

Kongenes Nordsjælland er helt konge for syklister. I denne regionen finner du et stort nettverk av sykkelruter: Langs Slottsruten kan du oppleve havet og innsjøene – og slottene, selvsagt.

 

Langs Slottsruten kan du oppleve havet og innsjøene – og slottene, selvsagt. Besøk små kystbyer der hus med stråtak omgitt av brostein og stokkroser tar deg tilbake i tid.

Besøk små kystbyer der hus med stråtak omgitt av brostein og stokkroser tar deg tilbake i tid. Nyt roen langs Kystruten, som byr på hvite sandstrender og fristende bølger. Eller bruk pedalkraften til å ta deg innover i landet, til de dype, fredfulle skogene langs rute 105 og 110 – og til nasjonalparken Kongenes Nordsjælland, som står på UNESCOs verdensarvliste. Alle kan dra på sykkelferie i Nordsjælland. Du kan leie eller låne en sykkel der, eller ta med din egen hjemmefra. Sykling er en av de beste måtene å tilbringe ferien på.

Skiltede sykkelruter

Foto: Tine Uffelmann

Turforslag

Foto: Tine Uffelmann

Terrengsykkel

Foto: VisitNordsjælland

Praktisk info til sykkelferien i Nordsjælland

Det er flere ting du bør tenke på når du skal ta deg rundt på sykkel. Vi har samlet en del nyttig informasjon her.

Sykkelutleie

Hvis du har lyst til å oppleve Nordsjælland, er det gode muligheter for å leie eller låne sykler i området. Flere sykkelforhandlere har sin egen utleievirksomhet med rimelige priser. Her finner du også dyktige mekanikere som kan bistå med reparasjoner på leid, lånt eller egen sykkel.

Nordsjællandskort med cykelruter

Med Nordsjællandskortet på hånden får du et flot oversigtskort som indeholder cykelruter og vandreruter i Nordsjælland. Tag kortet med i lommen eller tasken på din tur rundt i det nordsjællandske landskab. Kortet giver dig det store overblik over Nordsjælland.

Regler, tips og triks til sykkelturen

Det er flere ting du bør tenke på når du skal ta deg rundt på sykkel.

Verdt å vite om sykkelferier på Nordsjælland
 

Du kan kjøpe et sykkelkart over Nordsjælland med skiltede sykkelruter, nasjonale, regionale og lokale ruter
 

Mange steder kan du leie en toppstemt sykkel til høytiden og la den gamle sykkelferien hjemme
 

Sykler kan inkluderes i lokaltog og S-tog (gratis) og kystbanen København-Helsingør (mot kjøp av sykkelbillett)

 


 

Overnatning på cykelturen

Planlægger du en længere cykeltur eller cykelferie i Nordsjælland, så se vores samling af overnatningssteder . I Nordsjælland er der en lang tradition for Bed & Breakfasts og badehoteller , der findes mange muligheder langs kysten, men også i de historiske skovområder. Derudover fi...