Ilse Jacobsen- Mine fem beste tips

Ilse Jacobsens Nordsjælland

Sier man Ilse Jacobsen, så er det mange som straks tenker på de ikoniske gummistøvlene med snøring. Men i utvalget til motedronningen finner man også elegante dameklær, sko, spaprodukter osv. som selges i 25 land. Hjertet i Ilse Jacobsens imperium er fiskerleiet Hornbæk, nord for Helsingør. Her finner hun inspirasjon til klærne, her bor hun, og hun er stolt ambassadør for «Den danske rivieraen». Bli med Ilse på en tur rundt i Nordsjælland, og få hennes beste, spesielt utvalgte besøkstips.

Tips 1 Helsingør

Helsingør er en koselig by å rusle rundt i med fin, gammel bebyggelse, og her er det gode shopping-muligheter. Og husk Museet for Søfart. I det tidligere skipsverftet er det etablert et museum med flott arkitektur, og her kan man lære masse om Danmarks spennende sjøfartshistorie.

Tips 2 Hornbæk

Nord for Helsingør  ligger det gamle fiskeleiet Hornbæk. Her bor jeg, og her ligger firmaets hovedkontor. Hornbæk, med de flotte strendene, den vakre byen med hotell og restauranter, og de naturskjønne omgivelsene – det er hjertet i alt hva jeg gjør. Jeg vil også gjerne reklamere litt for mitt eget spa, Kurbadet by Ilse Jacobsen. Og hvorfor ikke avslutte en deilig dag med et glass vin i den idylliske havnen?

Tips 3 To flotte museer

Rett utenfor Hornbæk, i fin sykkelavstand, ligger Rudolph Tegners Museum og Statuepark. En stor opplevelser for alle som liker kunst. Statueparken er fantastisk og huset er et kunstverk i seg selv. Litt lenger borte, i nærheten av Dronningmølle, ligger Munkeruphus – og for et vakkert hus! Her er det spennende kunstutstillinger og ulike arrangementer.

Tips 4 Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er det største renessanseslottet i Skandinavia. Slottet ligger nær Hillerød sentrum, og man kan ikke unngå å se de mektige spirene og tårnene. Slottet er omgitt av vakre parker, vann og tjern. Bli med på en guidet tur for å høre hele slottets spennende historie. Her ligger også Det Nationalhistoriske Museum som er verdt et besøk.

Tips 5 Naturen langs kystbanen

Jeg elsker den vakre kyststrekningen langs Kystbanen med de mange togstasjonene og hyggelige små samfunn. Det er så lett å hoppe av toget og oppdage byer, gå langs sjøen og finne en restaurant med god mat i nærheten av stranden. Et stopp som er obligatorisk er Humlebæk og det enestående kunstmuseet Louisiana.

 

 

 

 

Share this page